Цена со 10% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Во оваа органска смеса за правење на палачинки од брашно од спелта на Bauckhof потребно е да додадете само млеко и јајца и речиси сте готови. За само неколку минути подготовка и палачинките се готови за јадење. Додадете малку шеќер во прав или цимет со шеќер и послужете во традиционален виенски стил со компот, намаз од јагоди или овошен сос од јаболка. Патем, одличен избор ви е со минерална вода или пијалок од соја како веганска верзија. Можете да додадете мелени бадеми, јаболка или ситно сецкани лешници. Смесата е со брашно од спелта со најдобар Demeter квалитет.
- Погодна за вегани
- Погодна за вегетаријанци
- Направена од ситно мелено брашно од спелта
- Доволна за 2 главни јадења или 3-4 десерти
- Стандард за квалитет: Demeter, органско лого на ЕУ
Виенско пециво со суво грозје
Начин на подготовка:
Додадете 150 ml млеко и 2 јајца (или 150 ml млеко од соја). Во сад се ставаат јајцата и се матат кратко. Додадете ја смесата за палачинки од спелта и половина млеко и добро измешајте. Потоа додадете го преостанатото млеко и мешајте се додека не добиете мазно тесто. Растопете малку путер или масло за јадење во нелеплива тава на средна температура и истурете го тестото. При истурање, добро распоредете го сувото грозје во тавата. По 3-5 минути, кога ќе се стегне работ, тестото кое што сеуште е течно на површината поделете го на четвртини и превртете го. Продолжете со печење 2-3 минути. Потоа исечете ги на мали парчиња и печете околу 1 минута, се додека не поруменат.
За веганска подготовка:
Измешајте ја смесата со 150 ml млеко од соја (или 250 ml млеко од соја и 2 лажици соино брашно) за да добиете мазно тесто. Потоа продолжете како погоре наведеното.
Совет за сервирање: Посипете со шеќер во прав или шеќер и цимет. Послужете со компот, намаз од јагоди, бобинки или пире од јаболко-волчји трн, пире од јаболко-банана или пире од јаболко-манго како прилог.
Варијации:
Неделна верзија: Додадете 150 g мелени или излупени бадеми во тестото.
Со јаболка: Додадете 1 мало сецкано јаболко во тестото.
Со јаткасти плодови: Додадете 50 g сецкани лешници во тестото.
Екстра ванила: Додадете 1 пакетче ванилин шеќер или 1 прстофат ванила во тестото.
Екстра овошни: Додадете 50 g сецкани урми или сушено овошје.
Екстра лесни и воздушести: Одделете ги 2-те јајца, додадете ги жолчките во тестото, измешајте и преклопете.
Состав: Брашно од спелта тип 630** 53%, суво грозје** 18%, сиров шеќер од трска**, пченкарен скроб*, прашок за пециво (средство за печење: натриум бикарбонат, закиселувач: монокалиум тартарат, пченкарен скроб*), морска сол, ванила*, сончогледово масло*.
*од сертифицирано органско земјоделство
**од биодинамично земјоделство
Може да содржи траги од други житарици кои содржат глутен, сусам, лупини и сусам.
Алергени: Брашно од спелта.
Складирање: Чувајте на ладно и суво место.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1456 kJ/343 kcal
Масти: 0,9 g
од кои заситени: 0,2 g
Јаглехидрати: 74 g
од кои шеќери: 29 g
Растителни влакна: 3 g
Протеини: 7,1 g
Сол: 0,78 g
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Оставете коментар