BAUCKHOF / ОРГАНСКО БЕЛО ПЧЕНИЧНО БРАШНО ТИП 550 - 1КГ.

215 МКД

Цена со 5% ДДВ.


Баркод: 4015637832517

Coming soon

Сакате да бидете известени кога овој продукт ќе биде достапен?

Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.


Бесплатна достава над 950 ден.

Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!

Време на испорака: 1-2 работни дена

  • Тип на производ - Брашно
  • Сертификати - European Union Organic Certification
  • Брендови - Bauckhof
  • Наменето за - Главен оброк , Појадок

Брашното е мала наука само по себе. Тоа зависи од квалитетот на зрното и степенот на мелење. Житото кое ситно се меле во мелницата на Bauckhof е висококвалитетна пченица со Demeter квалитет. Доаѓа од биодинамични фармери, по можност од северна Германија кои играат активна улога во одржувањето и промовирањето на плодноста на почвата и заштитата на животната средина во регионот. 100% органско земјоделство, тоа е јасната цел во Bauckhof - и секогаш кога е можно биодинамично, бидејќи тоа е најдобриот органски стандард. На овој начин, едноставното пченично брашно станува висококвалитетно пченично брашно Demeter тип 550, кое е совршена основа за подготовка на тартови, колачи, пици, леб и кифлички и е идеално за згуснување на сосови и супи. Користете го пченичното брашно за подготовка и на солени и на слатки јадења. Уживајте во вкусниот домашен резултат!


- Погодно за вегани

- Погодно за вегетаријанци

- Незасладено брашно

- Со лесен вкус

- Идеално за подготовка на фини пецива

- Стандарди за квалитет: Demeter, органско лого на ЕУ, асоцијација FairBio koja e симбол за регионално одгледување, фер цени и трговија


Наш совет за рецепт: Швајцарски леб со сирење

Потребни состојки: 500 g пченично брашно тип 550, 1 лажица сол, 2 коцки квасец или 1 пакетче сув квасец, 1 лажичка мелен црн пипер, 250 ml млако млеко, 50 g мек путер, 200 g рендано сирење Ементал. Растворете го квасецот во млако млеко. Сите состојки се матат со рачен миксер се додека не се добие мазно тесто. Покријте со крпа и оставете тестото да нарасне на топло место околу 30 минути. Потоа повторно добро замесете. Формирајте тркалезно лебче и однадвор превртете го во брашно. Се ставаат на плех обложен со хартија за печење и се остава на топло место уште 45 минути. Исечете го лебот напречно 2cm длабоко одозгора и печете го во загреана рерна на 180 °C околу 50 минути се додека не порумени и добие крцкава кора.


Состав: Пченично брашно од биодинамично земјоделство.

Може да содржи траги од други житарици кои содржат глутен, јаткасти плодови и сусам.


Алергени: Пченично брашно.


Складирање: Чувајте на ладно и суво место. Брашното и тестото не се наменети да се јадат сирови и мора секогаш да бидат темелно загреани.


Хранливи вредности на 100 g:

Енергија: 1474 kJ/348 kcal

Масти: 1,1 g

од кои заситени: 0,2 g

Јаглехидрати: 72 g

од кои шеќери: 1,1 g

Растителни влакна: 3,5 g

Протеини: 11 g

Сол: < 0,01 g

Оставете коментар

Вашиот коментар беше успешно испратен и ќе се прикаже по одобрување

Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!

Поврзани производи

Најгоре