Печете крцкави пици во вашиот дом со органско брашно за пица од ROSENFELLNER MUHLE. Брашното за пица се состои од пченично брашно, кое доаѓа од контролирано органско одгледување. Поради своите пекарски својства, брашното е идеално за правење пица, фокача леб и стапчиња за пица. Подготвената смеса е доволна за печење на четири пици во две тави со пречник од околу 30 сантиметри. Импресионирајте ги пријателите и семејството со вашите вештини за печење, подготвувајќи им неверојатно вкусна домашна пица.
Начин на подготовка: Во сад за тесто ставете 700 g брашно за пица, измешајте со 1 пакување сув квасец или 30 g свеж квасец и 20 g сол. Додадете 400 ml млака вода и 2 лажици растително масло и замесете за да добиете мазно тесто. Покријте го и оставете го тестото да отстои половина час, па развлечете го, премачкајте со доматната паста и одозгора нанесете моцарела, спанаќ, салама, шунка, пиперки, кромид, печурки, маслинки, пченка и останати продукти по желба. Изрендајте кашкавал или сирење и зачинете со оригано.
Наш совет: 100 ml од 400 ml вода може да се заменат и со млеко. Во тестото може да се додадат и 10 g сушен пченичен квас - тоа му дава посебна арома на тестото за пица.
Инструкции за печење:
Рерна со конвекција (на топол циркулирачки воздух): предзагреана на приближно 185°C.
Време на печење: приближно 20-30 минути.
Наш предлог: Рецепт за органски пица мафини: смесата за печење измешајте ја со 9 g сув квасец, 2 g зачини за пица (оригано) и 50 g пармезан, исечкајте на коцки 400 g пиперка, 4 g лук, 60 g кромид и 120 g шунка и добро измешајте со 400 гр матеница. Измешајте ги сите состојки и наполнете ги калапите за мафини. Време на печење: приближно 20-30 минути.
Состав: Пченично брашно*.
*од контролирано органско одгледување
Складирање: Да се чува на ладно и суво место.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1411 kJ/337 kcal
Масти: 1 g
од кои заситени: 0,02 g
Јаглехидрати: 71 g
од кои шеќери: 0 g
Протеини: 10 g
Сол: 0.01 g
Оставете коментар