Цена со 5% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Користете интегрално брашно од спелта за подготовка на здрави печива како леб, кифлички и солени колачи.
- 100 % органски производ
- Вегански производ
- Содржи глутен
Рецепт: Интегрален леб од спелта.
Состојки: 500 g интегрално брашно, 10 g сол, 10 g свеж квасец, 350 ml вода (млака).
Начин на подготовка: Во сад се замесува интегралното брашно со преостанатите состојки и се остава покриено на топло место околу 60 минути. Потоа повторно месете, оформете долгнавест леб и ставете го во намрсена тава за печење. Покријте и оставете да нарасне на топло место уште 30-45 минути. Загрејте ја рерната на 220°C. Лебот премачкајте го со малку вода и печете го на средната полица од рерната околу 45 минути.
Состав: Интегрално брашно од спелта** .
**од биодинамично земјоделско потекло
Овој производ не содржи вештачки ароми.
Складирање: Да се чува на ладно и суво место.
Алергенски состојки: Спелта, житариците што содржат глутен.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1491 kJ/353 kcal
Масти: 2,6 g
од кои заситени: 0,2 g
Јаглехидрати: 64 g
од кои шеќери: 1,7 g
Протеини: 14,2 g
Сол: 0,08 g
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Оставете коментар