Цена со 5% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Општи информации
Сосот за скара од кари и ананас има вкус - како што сугерира името - на овошен, свеж ананас кој е рафиниран со ароматичен кари во прав. Овошното-слаткиот сос има ниво на топлина од 0 (од максимум 4) и затоа е еден од нашите благи сосови за скара и зачини. Покрај тоа што се користи како сос за скара или со живина и чадено тофу, сосот е идеален како топинг за начос. Сирупот од агава и концентратот од сок од јаболко му даваат на сосот пријатно слатка нота. Како средства за згуснување користиме гума од рогач и гуар.
Производство
Сите сосови Натурата се произведуваат нежно и со големо внимание во Германија. Состојките доаѓаат од органски фармери. Сосовите се рафинирани со егзотични органски билки и зачини од различни региони во светот. Избраните состојки се сечкаат и нежно се варат. Жешките сосови потоа веднаш се полнат и херметички се затвораат. Сосовите за зачини може да се чуваат во фрижидер некое време по отворањето.
Употреба
Овошен и сладок - идеален за печење и зачинување.
Нутритивни вредности и резултати од анализа врз основа на 100 g:
Енергија 496 kJ / 117 kcal
Маснотии 0,8 g
Од кои заситени масти <0,2 g
Јаглехидрати 25,9гр
Од кои шеќери 21,5гр
Протеини 1,0 гр
Сол 1,93 гр
СОСТОЈКИ (INCI): ВОДА, СИРУП ОД АГАВА*, АНАНАС* 16,7%, КОНЦЕНТРАТ ОД СОК ОД ЈАБОЛКО*, ОЦЕТ ОД РАКИЈА*, КОНЦЕНТРАТ ОД СОК ОД АНАНАС* 3,3%, СКРОБ ОД ТАПИОКА*, ЦРВЕНИ ПИПЕРКИ*, КРОМИД*, МОРКОВИ*, МОРСКА СОЛ, ЃУМБИР*, КАРИ* 0,8 % ( ЃУМБИР*, КОРИЈАНДЕР*, КИМ*, КУРКУМА*, СЛАТКА ПИПЕРКА*, АНАСОН*, КАЈЕН ПИПЕР*, ЦИМЕТ*, ТИЛЧЕЦ*, КАРАНФИЛЧЕ*, МОРСКО ОРЕВЧЕ*, КАРДАМОН*, ЦРН ПИПЕР*, БРАШНО ОД СЕНФ*, ПИПЕР* , МОРСКА СОЛ), СРЕДСТВО ЗА ЗГУСНУВАЊЕ (ГУАРСКА ГУМА*, ГУМА ОД РОГАЧ*)
* = од контролирано органско одгледување ** = од биодинамично одгледување (Деметар)
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Оставете коментар