Зошто ги препорачуваме ORGAN(Y)C влошките за родилки?
14 Apr

Дали знаете од што се направени влошките и тампоните кои досега сме ги користеле? Повеќето не се направени од памук. Многу познати брендови на тампони и влошки се изработени главно од синтетика, како вискоза. Женските влошки од многу од најпознатите брендови содржат нешто што се нарекува SAPs, што претставува кратенка за Super Absorbent Polymers - кои се направени од полимери добиени од сурова нафта.

Organyc е Италијански бренд, со сертифицирани органски производи. Како бренд користи исклучиво памук кој природно апсорбира до 20 пати од неговата сопствена тежина.

Тампоните и влошките од комерцијалните брендови често содржат нафтени деривати и остатоци од струготини.

Не би претпочитале памук?


Зошто да користиме памук?

- Памукот е најмоќниот природен апсорбент, заштитува од протекување и има издржливост поголема од 20пати од својата сопствена тежина. Памукот е компатибилен со pH вредоста на кожата и интимата.

- Памукот е обновлив извор на природата и не содржи пластика.

- И овозможува на кожата да дише. Памукот природно дише и ја одржува вашата интима сува и удобна. Не предизвикува иритации и никогаш не предизвикува чешање.

- Идеален за чувствителна кожа. Голем процент од жените имаат чувствителна кожа. Производите Organyc се хипоалергенски, а кожата и памукот одлично се надополнуваат.


Зошто ги препорачуваме ORGAN(Y)C влошките за родилки?

- Изработени од 100% органски памук.

- Ултра меки, дебели и удобни за деликатната интимна регија по породувањето.

- Високо апсорбирачки.

- Овозможуваат кожата да дише.

- Хипоалергенски.

- Анатомски дизајн.

- Заштитен слој кој дише, направен со најсовремена Mater-bi®технологија.

- Биоразградливи компоненти


*Mater-bi® е иновативна формула од биоразградливи и компостирани биопластики, создадена по 25 годишно истражување и иновација која нуди решение за специфични еколошки проблеми, комбинирајќи го квалитетот на производот и неговите перформанси со ефикасно користење на ресурсите. Mater-bi® е направен од комбинации од пченкарен скроб, зеленчукови масла, целулоза и биоразградлив синтетички полиестер. Производите Organyc содржат 89% состојки од органско потекло сертифицирани согласно со најреномираниот стандард ICEA.

Најгоре