ARCHE / ОРГАНСКИ УМЕБОШИ КАЈСИИ ВО ТЕГЛА - 125 ГР.

885 МКД

Цена со 5% ДДВ.


Баркод: 4020943132947

Coming soon

Сакате да бидете известени кога овој продукт ќе биде достапен?

Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.


Бесплатна достава над 950 ден.

Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!

Време на испорака: 1-2 работни дена

Умебоши кајсиите кои се конзервирани со морска сол и ферментирани со млечна киселина, се вистинско богатство на јапонската кујна. Ферментацијата на млечна киселина е процес кој е стар илјадници години и е особено ценет во Јапонија. Специјалитетот понекогаш се нарекува и „солена слива“, но ботанички плодот е поврзан со кајсиите. На внимателно одбраните, зрели плодови им се дозволува долго да созреваат во дрвени буриња за да го развијат тој непогрешлив вкус. Во Европа, многу гурмани ги користат на разновиден начин, во преливи за салати, варен зеленчук, сосови и разни јадења од житарици. Можете да уживате и сами во нив како прилог со ориз или онигири суши.



- Погодни за вегани

- Погодни за вегетаријанци



Сертификат: Органски печат на одобрување, органски симбол на ЕУ / не-ЕУ.



Состав: Умебоши кајсии* 80% (Prunus mume), морска сол, шисо листови* (Perilla frutescens).

*од сертифицирано органско земјоделство



Складирање: По отворање, да се ​​чува на ладно и суво место.



Хранливи вредности на 100 g:

Енергија: 150 kJ/36 kcal

Масти: < 0,5 g

од кои заситени: 0,2 g

Јаглехидрати: 1 g

од кои шеќери: 1 g

Протеини: 1,6 g

Сол: 15,3 g

Оставете коментар

Вашиот коментар беше успешно испратен и ќе се прикаже по одобрување

Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!

Поврзани производи

Најгоре