Овој органски безглутенски црвен тајландски сос е едно од најпознатите и најпопуларните јадења со кари во Тајланд. Sanchon Red Thai со зеленчук и свежа нота на кокосово млеко како и автентични зачини е вкусен сос кој е лесен за подготовка.
- Вегански производ
Начин на употреба: Загрејте го сосот во тава или додајте го прженото месо или парчињата риба во сосот. Можете исто така да уживате во црвениот тајландски сос како веганска верзија со тофу или со ориз, тестенини и компири.
Состав: Зеленчук* (30%) (кромид*, црвени пиперки*, моркови*), концентрирана доматна паста*, кокосово млеко* (12%), сончогледово масло*, сиров шеќер од трска*, ѓумбир*, коријандер*, маточина** , екстракт од корен галангал**, ким*, слатка пиперка*, лук*, црн пипер*, морско оревче*, морска сол, интегрално оризово брашно*, кокосово пире* (1,2%), листови од кафирска лимета**, зелени лимони*, тамари соја сос* (вода, соја*), чили*, концентрат од сок од лимон*, пченкарен скроб*.
*од сертифицирано органско земјоделство
**во зависност од достапноста од проектот за одгледување Исан, сертифицирано органско земјоделство
Алергени: Тамари соја сос, зрна од соја.
Складирање: Откако ќе се отвори, чувајте на ладно место и конзумирајте во скоро време.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 500 kJ/120 kcal
Масти: 6,8 g
од кои заситени: 0,9 g
Јаглехидрати: 11 g
од кои шеќери: 9 g
Протеини: 2,8 g
Сол: 2,3 g
Оставете коментар