Цена со 5% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Општи информации
Поради природно врзаниот јод во морските алги, морската сол Натурата со алги што содржат јод може да има важен придонес во дневниот внес на јод. Со просечен внес на сол од 6 g дневно, 60% од дневниот внес препорачан од Германското друштво за исхрана (DGE) може да се покрие со морската сол Натурата со алги што содржат јод.
Производство
Морската сол доаѓа од регион на исток од Алгарве (Португалија). Сè уште се произведува на традиционален и занаетчиски начин: морската вода се внесува во забиени глинени басени во близина на брегот и таму испарува преку дејството на сонцето. Суровата сол се мие и се суши. Со помош на сита се чисти од камења и нечистотии и се просејува според различни големини на зрно. Органските алги кои содржат јод се собираат рачно од дивината на шпанскиот брег на Атлантикот и се мешаат во готовата сол.
Употреба
Разноврсна за употреба како зачини за јадења од секаков вид.
Нутритивни вредности и резултати од анализа врз основа на 100 g:
Енергија 2kJ / 0,4kcal
Јаглени хидрати 0,1 g
Протеини 0,03 g
Сол 98,53 гр
СОСТОЈКИ (INCI): АТЛАНТСКА МОРСКА СОЛ, АЛГИ* 0,57%
* = from controlled organic cultivation ** = from biodynamic cultivation (Demeter)
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Оставете коментар