Цена со 5% ДДВ.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Општи информации
Производството на познатиот Aceto Balsamico има вековна традиција во италијанската провинција Модена. „Кралот на оцетите“ се прави со традиционален процес и мора да созрее многу години. Избраните состојки и внимателното производство го прават овој специјалитет од оцет вистински белег во домашната кујна.
Производство
Naturata demeter Acteo Balsamico di Modena е направен од шира и црвен вински оцет. Грозјето за ова се одгледува во провинцијата Модена од биодинамичен семеен бизнис. Грозјето Trebbiano се собира само кога аромата е целосно зрела. Се цедат и се филтрира сокот. По краток период на ферментација, ширата се концентрира со вриење. Овде се користи многу традиционален процес, кој се користи и за Aceto Balsamico Tradizionale - најдобриот балсамико оцет: ширата се згуснува директно на отворен оган на околу 70 °C. Ширата од грозје потоа се чува во дрвени буриња за да созрее. За да се заокружи вкусот, ширата се меша со црвен вински оцет по традиционален рецепт и потоа се флашира. За ова Ацето се користи несулфурирано грозје. Сулфитите можат природно да се појават за време на ферментацијата и стареењето.
Користење
Благ зачин за бројни рецепти и идеален за лесни летни салати.
Нутритивни вредности и резултати од анализа врз основа на 100 ml:
Енергија 835 kJ / 196 kcal
Маснотии 0,0 гр
Од кои заситени масти 0,0гр
Јаглехидрати 44 гр
Од кои шеќери 38гр
Протеини 0,3 g
Сол 0,0 гр
СОСТОЈКИ (INCI): ГОТВЕНА ШИРА**, ВИНСКИ ОЦЕТ**
* = од контролирано органско одгледување ** = од биодинамично одгледување (Деметар)
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Оставете коментар