BAUCKHOF / ОРГАНСКА БЕЗГЛУТЕНСКА СМЕСА ЗА MARBLE КОЛАЧ - 200 ГР.

335 МКД

Цена со 10% ДДВ.


Баркод: 4015637826400

Coming soon

Сакате да бидете известени кога овој продукт ќе биде достапен?

Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.


Бесплатна достава над 950 ден.

Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!

Време на испорака: 1-2 работни дена

  • Тип на производ - Смеса
  • Сертификати - European Union Organic Certification , Vegan
  • Брендови - Bauckhof
  • Наменето за - Десерт
  • Дополнителни информации - Без глутен

Безглутенската смеса за "Marble" (шарен) колач содржи интегрално оризово брашно и се подготвува за само 15 минути а се пече за 55 минути. Мешавината за шарен колач нуди многу можни варијации.


- Погодна за вегани

- Погодна за вегетаријанци

- Не содржи глутен

- Стандард за квалитет: органско лого на ЕУ

- Регистрирана во Германското здружение за целијачна болест


Подготовка:

Пакетот содржи 400 g основна смеса за колачот и 15 g какао во прав.

1. Класична подготовка со путер и јајца:

Потребни состојки: 4 јајца, 180 g мек путер, топла вода.

Начин на подготовка: Загрејте ја рерната на 180°C (не печете на топол циркулирачки воздух). Во сад за мешање ставете ја содржината од поголемото пакување (основната смеса за колачот). Додадете 4 јајца, 180 g мек путер и 4 лажици топла вода и користете рачен миксер за да направите мазно тесто. Истурете половина од тестото во подмачкана тава за леб (приближно 25 cm) или калап за куглоф (26 сm). Во посебен сад, измешајте ја содржината на помалото пакување (какао во прав) со 3 лажици топла вода и измешајте со остатокот од тестото. Темното тесто распоредете го врз светлото тесто. Потоа извлечете ги слоевите тесто спирално со вилушка, создавајќи шарена шема. Печете го колачот во загреана рерна околу 55 минути. Оставете го колачот да се излади околу 15 минути пред да го извадите од калапот.

Наш совет: Наместо путер можете да користите и маргарин. Смесата може да послужи и како варијанта за мафини.


2. Подготовка за веганска верзија - (се добиваат 12-14 мафини)

Потребни состојки: 100 g мек маргарин, 150 g јогурт од соја, 4 лажици сончогледово масло, 1 лажичка прашок за пециво, 6 лажици топла вода за тестото и 3 лажици топла вода за какаото.

Начин на подготовка: Измешајте ја основната смеса со сите останати состојки додека не добиете хомогено тесто. Преполовете го тестото и едната половина потопете ја во мешавината од какао и вода. Нанесете го светлото и темното тесто наизменично во калапот. Потоа извлечете ги слоевите од тестото во спирална форма за да се создаде мермерна шема. Се пече на 180 °C во загреана рерна 25-30 минути и се остава да се излади на решетка.

Наш совет: Веганската верзија не можете да ја подготвите во длабока тава за колачи.



*Нов рецепт: Ви предложуваме да го вкусите новиот рецепт за вашиот омилен marble колач. Сега е уште посочен и најдоброто нешто во врска со тоа: сега може да се направи и како веганска торта. Ставете ја смесата за печење со маргарин, соја јогурт, масло, прашок за пециво и 6 лажици топла вода во сад и измешајте во мазно тесто.

Покрај состојките наведени погоре, ќе ви требаат 1 тегла цреши (исцедена тежина 350 g), 2 пакувања прашок за пудинг од ванила, 4 лажици шеќер, 750 ml млеко, 250 g мек путер, 400 g кувертура од темно чоколадо, 4 лажици неутрално масло за јадење. Загрејте ја рерната на 180°C со горната/долната топлина. Обложете 1 плех со хартија за печење. Тесто: Подгответе го како погоре наведеното, а потоа нанесете половина од тестото на плехот за печење. Одозгора внимателно распоредете го темното тесто. Одозгора ставете исцедени цреши. Време на печење околу 30 минути на средна топлина. Потоа оставете го целосно да се излади. Крем: Сварете го прашокот за пудинг од ванила со млеко и шеќер. Истурете во сад и оставете да се излади. Измешајте 250 g мек путер. Промешајте го постепено пудингот со путерот. Совет: Путерот и пудингот треба да бидат на приближно иста температура. Намачкајте го пудингот рамномерно врз колачот и изладете го 30-тина минути. Чоколадна глазура: Растопете ја чоколадната глазура во вода и кувертурата од темно чоколадо со масло. Потоа внимателно нанесете врз кремот од пудинг. Оставете ја тортата во фрижидер до сервирање. 

Веганска верзија: За веганска подготовка користете ги состојките и количините опишани погоре и заменете го млекото + путерот со напиток од соја + маргарин за кремот.



Состав: Основна смеса за колачот: Пченкарен скроб*, сиров шеќер од трска*, брашно од ориз*, сода бикарбона (прашок за пециво: натриум бикарбонат, средство за закиселување: монокалиум тартарат, пченкарен скроб*), средство за згуснување: брашно од рогач*, смеса од просо и пченка, морска сол, ванила во прав*, какао во прав*.

*од сертифицирано органско земјоделство

Може да содржи траги од соја.



Алергени: Траги од соја.



Складирање: Да се чува на ладно и суво место.



Хранливи вредности на 100 g:

Енергија: 1539 kJ/363 kcal

Масти: 0,6 g

од кои заситени: 0,3 g

Јаглехидрати: 85 g

од кои шеќери: 40 g

Растителни влакна: 3,3 g

Протеини: 2 g

Сол: 0,86 g

Оставете коментар

Вашиот коментар беше успешно испратен и ќе се прикаже по одобрување

Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!

Поврзани производи

Најгоре