Цена со 5% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Органска смеса за подготовка на чизкејк направена по стар шкотски рецепт со овесна каша наместо тесто. Мешањето на овесната каша со путер е побрзо од месењето на класично тесто. Покрај оваа безглутенската смеса, се што ви е потребно за чизкејкот се и урда, јајца, путер и сок од лимон. Алтернативно, колачот може да се подготви и во веганска верзија со соја јогурт и маргарин.
- Погоднa за вегани
- Погоднa за вегетаријанци
- За брза и лесна подготовка
- Може да послужи за подготовка и на веганска верзија без јајца
- Со вкусна база од овесна каша
- Стандард за квалитет: органско лого на ЕУ
Подготовка:
Ова пакување содржи 295 g основна смеса за кората и 190 g за прелив.
*За подготовка со јајце и урда:
Потребни состојки: 125 g путер, 4 јајца, 750 g урда, сок од половина лимон.
*За подготовка на веганска верзија:
Потребни состојки: 125 g маргарин, 750 g јогурт од соја (природен или со вкус на ванила), сок од половина лимон.
1. Брза кора: Во основната смеса за кората додадете течен путер или маргарин и измешајте ги состојките. Наполнете од смесата на овесни снегулки во ненамачкана пружинска тава (тава за разделување). Цврсто притиснете на земја и кренете го тестото. Иако изгледаат ронливо, овесните снегулки ќе станат цврсти и крцкави при печењето. Совет: Снегулките може добро да се притиснат на калапот со задниот дел од лажицата, која претходно сте ја потопиле во ладна вода.
2. Брз фил: За филот додадете ги јајцата, урдата и лимоновиот сок заедно со основната смеса за преливот во садот и кратко и енергично измешајте со жица за матење. За подготовка без јајца и млеко едноставно измешајте со тофу сирење, сок од лимон и основната смеса за преливот.
3. Печење: Наполнете од смесата од урда или тофу сирење во тавата и рамномерно распоредете ја. Се пече во претходно загреана рерна на 200°C (не печете на топол циркулирачки воздух), 50 до 60 минути. Така колачот станува крцкав одоздола, и не премногу темен одозгора. Колачот е готов кога и смесата од урда ќе нарасне на средина. Веганската торта не ја добива оптималната јачина на сечење се додека не се излади.
Состав: Интегрални овесни снегулки* (без глутен) (47%), сиров шеќер од трска*, пченкарен скроб*, цимет*.
*од сертифицирано органско земјоделство
Може да содржи траги од јаткасти плодови, соја и сусам.
Алергени: Овесни снегулки.
Складирање: Да се чува на ладно и суво место.
Хранливи вреднодсти на 100 g:
Енергија: 1617 kJ/382 kcal
Масти: 3,1 g
од кои заситени: 0,5 g
Јаглехидрати: 80 g
од кои шеќери: 46 g
Растителни влакна: 4,6 g
Протеини: 6,2 g
Сол: < 0,01 g
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Цена со 5% ДДВ.
Цена со 5% ДДВ.
Оставете коментар