BAUCKHOF / ОРГАНСКА СМЕСА ЗА ЧОКОЛАДНА ТОРТА - 425 ГР.

285 МКД

Цена со 5% ДДВ.


Баркод: 4015637824895

Coming soon

Сакате да бидете известени кога овој продукт ќе биде достапен?

Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.


Бесплатна достава над 950 ден.

Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!

Време на испорака: 1-2 работни дена

  • Тип на производ - Смеса
  • Сертификати - European Union Organic Certification , Vegan
  • Брендови - Bauckhof
  • Наменето за - Десерт

Од оваа органска смеса може да подготвите чоколаден колач на класичен начин со млеко, путер и јајце или во веганска верзија со маргарин и вода. Потребни се само пет минути за да се подготви, а времето за печење е еден час. Уживајте во чоколадниот колач со семејството и пријателите.


- Погодна за вегани

- Погодна за вегетаријанци

- Содржи пченица добиена од биодинамично одгледување

- Стандард за квалитет: Demeter


Подготовка:

Време на подготовка: 5 минути.

Време на печење: 65-75 минути.

1. Подготовка со млеко и јајца:

Потребни состојки: 3 јајца, 110 g путер и 130 ml млеко.

Начин на подготовка: Загрејте ја рерната на 175 °C (не печете на топол циркулирачки воздух). Додадете ја содржината на пакувањето во сад за мешање. Додадете 3 јајца, 110 g путер и 130 ml млеко. Изработете ја смесата со рачен миксер додека не се изедначи и не добиете мазно тесто. Наполнете во подмачкан калап за леб (26 cm) или калап за торта (26 cm). Печете 65 минути. Оставете го колачот да се излади околу 15 минути, а потоа извадете го од калап.

Наш совет: Наместо путер можете да додадете и маргарин. Наместо кравјо млеко, можете да додадете и соино млеко.


2. Подготовка за веганска верзија:

Потребни состојки: 150 g маргарин и 150 ml вода.

Начин на подготовка: Загрејте ја рерната на 175 °C (не печете на топол циркулирачки воздух). Додадете ја содржината на пакувањето во сад за мешање. Додадете 150 g стопен маргарин и 150 ml ладна вода. Процесирајте со рачен миксер додека не се изедначи. Наполнете во подмачкан калап за леб (26 cm) или калап за торта (26 cm). Печете 75 минути. Оставете го колачот да се излади околу 15 минути, а потоа извадете го од калап.

Наш совет: Со путер наместо маргарин колачот нема да биде вегански! Наместо вода, можете да додадете и соино млеко.


Состав: Пченично брашно тип 550**, шеќер од трска**, парчиња чоколадни листови* (15%) (сиров шеќер од трска*, какао маса*, путер од какао*, емулгатор, сончогледов лецитин), скроб од пченка*, прашок за пециво (средства за подигнување: натриум бикарбонат, цитричен монокалиум тартарат, скроб од пченка*), какао во прав* (3%), печено брашно од јачмен**, јачменов слад**, цимет*, морска сол.

* од сертифицирано органско земјоделство

** од биодинамично земјоделство

Може да содржи траги од други житарици кои содржат глутен, млечни протеини, јаткасти плодови, сусам и соја.


Алергени: брашно од пченица, брашно од јачмен, јачменов слад.


Складирање: Да се чува на ладно и суво место.


Хранливи вредности на 100 g:

Енергија: 1601 kJ/378 kcal

Масти: 4,7 g

од кои заситени: 2,6 g

Јаглехидрати: 75 g

од кои шеќери: 36 g

Растителни влакна: 3,9 g

Протеини: 6,7 g

Сол: 0,9 g

Оставете коментар

Вашиот коментар беше успешно испратен и ќе се прикаже по одобрување

Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!

Поврзани производи

Најгоре