Цена со 10% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Пакување со смесата за вафли од спелта секогаш треба да се наоѓа во вашиот кујнскиот шкаф. Лесни и брзи за подготовка, вафлите се одличен избор за закуска помеѓу оброците. Смесата содржи ванила. Се што ви е потребно е малку млеко, путер и јајце. Во зависност од вашиот вкус, тестото може да се дополни со цимет, банани, јаткасти плодови, рендан кокос, чоколадо и други состојки. Оставете ја вашата фантазија да проработи. Послужете ги вафлите со шеќер во прав, свежо овошје, сладолед, шлаг или сос од јаболка по избор.
- Погодна за вегани
- Погодна за вегетаријанци
- Не содржи пченица
- Не содржи генетски модифицирани суровини
- Не содржи конзерванси
- Не содржи адитиви
- Стандарди за квалитет: Demeter, органско лого на ЕУ
*Мешавината за печење вафли може да се користи со и без јајца и млеко!
Мешавината за печење вафли од спелта (доволна за 5 - 6 вафли):
1. Подготовка со тостер за вафли:
Потребни состојки: 150 ml млеко, 75 g мек путер и 1 јајце.
Загрејте го тостерот за вафли. Ставете ја смесата за вафли во сад за мешање со 1 јајце, 150 ml млеко и 75 g омекнат путер. Мешајте се додека не добиете мазно тесто. Обложете ги со путер калапите од тостерот за вафли. Во центарот од тостерот ставете 2-3 лажици од подготвената смеса и печете. Кога е готова, извадете ја вафлата од тостерот и оставете да се излади.
Совет за сервирање: Послужете ги вафлите со шеќер во прав, свежо овошје, сладолед од ванила, шлаг, чоколаден сируп, овошен сируп, сируп од шеќерна репка Bauckhof, пире од јаболко-манго, пире од јаболко-банана или пире од јаболко-волчји трн.
Варијации за подготовка:
Измешајте ги наведените состојки во готовото тесто.
Овошна варијација 1: 1 рендано јаболко и по желба 1 прстофат цимет или каранфилче.
Овошна варијација 2: Со испасирана банана.
Со јаткасти плодови: 50 g сецкани или мелени лешници, бадеми, ореви или кикирики.
Тропска варијација: 30 g исушен кокос натопен со 5 лажици вода.
Италијанска варијација: 1/2 лажичка кафе во прав измешана во 1 лажица вода или Амарето.
Невообичаена варијација: 50 g семе од афион или 1/2 лажиче анасон.
Вкусна варијација: Измешајте чоколадна глазура или глазура од лимон и натопете половина од вафлите во неа.
2. Подготовка без тостер за вафли:
Подготвената смеса можете да ја испечете и во форма на мали колачиња во тава во рерна. Загрејте масло за јадење во тавата. Истурете една лажица од смесата за вафли во тавата и печете се додека не добиете златно-кафеава боја од двете страни.
Наш совет: Вафлите може да ги подготвите и без млеко и јајце! За да го направите ова, измешајте ја смесата со 200 ml млеко од соја или млеко од ориз, 75 g маргарин и 2 лажици брашно од соја.
Состав: Брашно од спелта тип 630** (68%), сиров шеќер од трска**, прашок за пециво (средство за нараснување: натриум бикарбонат, закиселувач: монокалиум тартарат, пченкарен скроб*), пченкарен скроб*, морска сол, ванила*.
*од сертифицирано органско земјоделство
**од биодинамично земјоделство
Може да содржи траги од други житарици кои содржат глутен, јаткасти плодови/ореви и сусам.
Алергени: Брашно од спелта.
Складирање: Да се чува на ладно и суво место.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1513 kJ/357 kcal
Масти: 0,9 g
од кои заситени: 0,1 g
Јаглехидрати: 77 g
од кои шеќери: 29,3 g
Растителни влакна: 2,5 g
Протеини: 8,4 g
Сол: 0,64 g
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Оставете коментар