KIDS BLUE / ОРГАНСКА ЧЕТКА ЗА ЗАБИ ЗА ДЕЦА - СИНА

215 МКД

Цена со 18% ДДВ.

БИОРАЗГРАДЛИВИ • 100% ПРИРОДНИ ВЛАКНЕНЦА • ЕКОЛОШКИ БОИ

Бесплатна достава над 800 ден.

Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!

Време на испорака: 1-2 работни дена

Berlin Biobrush четкичките за заби се органски и еколошки, произведени преку уникатниот метод на користење на остатоци од струготини од дрва, кои настануваат при обработка на дрвата од дрвната индустрија во Германија. Најлонските влакненца, кои ја формираат самата четка, се базираат на природно масло од рицинус. Овие четки од биопластика имаат средни кон меки влакненца, што овозможува лесно четкање на сите заби подеднакво.

   - Користени се исклучиво еколошки бои во согласност со стандардот DIN EN 13432.
   - Биопластиката е биоразградлива во согласност со стандардот DIN EN ISO 14855, а дури и најлонот во кој се наоѓаат четкичките е составен од целулоза и е целосно биоразградлив.
   - Biobrush ја има добиено наградата German Packaging Award for Sustainability (Германска награда за еколошка амбалажа).
   - Влакненцата се создадени од 100% природни состојки.
   - Самиот процес на рециклирање на овие органски четки, создава електрична енергија, која се користи за осветлување и греење на домаќинствата.

Поврзани производи

Најгоре