Важно известување до потрошувачи

Согласно алерт нотификација преку RASFF Window системот на ЕУ со Референтен број 2022.3840 – откриен е небезбеден пченкарен чипс увоз од Данска со потекло од Данска кај кој е утврдено наод на опасности од категоријата биоконтаминенти, односно недозволените атропин (18, 17 микрограми/кг- ппм) и скопаламин (6,8 6,5 7, 7,7 микрограми/кг – ппм). Овој производ со баркод 5701058013282 е исклучен од продажба и уништен.

Најгоре