Природни и безбедни антиперспиранти!
12 May


Антиперспирантите делуваат преку блокирање на потењето (што не е нормално) и со самото тоа нема непријатен мирис од потта, затоа што неа ја нема или ја има во некој минимум.

Главната состојка на антиперспирантите која го блокира потењето е алуминиум. Тој делува преку контракција или повлекување на мускулот под пазувите - за што постојат голем број научни студии, дека не е добро од здравствени причини. Значи треба да настане блокада на мускул за да се спречи потењето.Преку самиот процес на потење организмот ја одржува нормалната телесна температура, се прочистува преку детоксикација и се контролира количината на вода во телото.

Поради тоа кое ви нудиме одлично решение, кое ќе ја неутрализира непријатната миризба на потта, како што се BEN&ANNА део стиковите кои содржат селектирани природни и чисти вегански состојки кои овозможуваат оптимална заштита од потење и непријатни миризби, додека исто така се грижат за кожата.

Хартиените туби за пакување се направени од 100% рециклирана хартија која може да се фрла во делот за отпад за повторно рециклирање, правејќи ги овие производи не само добри за вашата кожа, туку и eco-friendly.

Потполно природен и комплетно ефикасен производ кој е без алуминиум и алкохол, а сепак подеднакво добро штити од појава на непријатна миризба на потта.

Предлог: навечер после туширање нанесете од овој рол-он на влажна кожа и утрото сте спремни за акција бидејќи отпочнало неговото заштитно дејство.


Најгоре